Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους αναζητά εθελοντές!

Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους αναζητά εθελοντές!

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας, η μεγάλη γιορτή του παιδικού και νεανικού κινηματογράφου ανοίγει τις πύλες του από 27 Νοεμβρίου έως 4 Δεκεμβρίου 2021 και η συμβολή σου είναι πολύτιμη!

  Αναζητούμε άτομα με ενθουσιασμό, συνέπεια και διάθεση για την προετοιμασία και υλοποίηση του 24ου Φεστιβάλ, της 21ης Camera Zizanio και των παράλληλων εκδηλώσεων, στον Πύργο και την Αμαλιάδα, που θα συμβάλλουν στη διεξαγωγή ενός από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα της περιοχής. Οι εθελοντές, αποτελούν για το Φεστιβάλ τον συνδετικό του κρίκο με τον κόσμο του Πύργου και της Αμαλιάδας, τους φιλοξενούμενους και τα παιδιά, γι’ αυτό και η συμβολή τους είναι ιδιαίτερα σημαντική για την επιτυχία του. Αυτό συνεπάγεται την ουσιαστική συμμετοχή τους σε όλο το φάσμα δραστηριοτήτων και εργασιών, τη δέσμευσή τους, αλλά και την απόκτηση σημαντικής εμπειρίας και χρήσιμων δεξιοτήτων.

  Εκτός από τη συμμετοχή σε ένα μεγάλο, επιτυχημένο πρόγραμμα και την θέαση δεκάδων ταινιών από διάφορες χώρες, καθώς και των καλλιτεχνικών δημιουργιών παιδιών και σχολείων, οι εθελοντές έχουν την ευκαιρία να αναπτύξουν τις υπάρχουσες δεξιότητες και τις γνώσεις τους, αλλά και να αποκτήσουν νέες. Μέσα από την ενεργή συμμετοχή στα project, τα εργαστήρια, τις δράσεις του Φεστιβάλ και την επαφή με δημιουργούς και επαγγελματίες του κινηματογράφου από την Ελλάδα και το εξωτερικό, οι εθελοντές αποκτούν πολύτιμα εφόδια, ειδικά αν σπουδάζουν ή απασχολούνται στον χώρο του κινηματογράφου.

  Παροχές του Φεστιβάλ προς τους εθελοντές

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας παρέχει στους εθελοντές τα εξής:

  • Διαμονή ανά δύο ή περισσότερα πρόσωπα
  • Μετακίνηση με τα μέσα της Διοργάνωσης από Αθήνα προς Πύργο και επιστροφή
  • Βεβαίωση συμμετοχής στο Φεστιβάλ.
  Προσόντα – προϋποθέσεις

  Οι εθελοντές πρέπει να είναι 18 ετών και άνω. Ως σημαντικά στοιχεία κρίνονται, η ευγένεια, η υπευθυνότητα, η συνέπεια, οι επικοινωνιακές δεξιότητες, το δημιουργικό και ομαδικό πνεύμα, καθώς και η ικανότητα εργασίας υπό πίεση. Η γνώση ξένων γλωσσών, η εξοικείωση με την ψηφιακή τεχνολογία, η επαφή με παιδιά στο πλαίσιο δημιουργικής απασχόλησης θα συνεκτιμηθούν.

  Καθήκοντα εθελοντών

  Οι εθελοντές μπορούν να απασχοληθούν σε διάφορους τομείς του Φεστιβάλ, όπως η γραμματεία-επικοινωνία, οι αίθουσες προβολής, η φιλοξενία, τα εργαστήρια, οι παράλληλες εκδηλώσεις κ.ά.

  Μερικά από τα καθήκοντα των εθελοντών είναι τα εξής:

  • Παρουσιάσεις: αναλαμβάνουν την υποδοχή των σχολείων της περιοχής και την παρουσίαση των ταινιών. Ακολουθεί συζήτηση με τα παιδιά και τους εκπαιδευτικούς. (Πρωινές βάρδιες).
  • Αίθουσες προβολής: Στις αρμοδιότητες των εθελοντών είναι ο έλεγχος των εισιτηρίων και των απαραίτητων πιστοποιητικών, η φροντίδα για την ομαλή είσοδο/έξοδο του κοινού, η ταξιθεσία, η εποπτεία των αιθουσών κατά τη διάρκεια των προβολών και ο ανεφοδιασμός των αιθουσών με προωθητικό υλικό (πρόγραμμα προβολών, αφίσες κλπ.). (Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).
  • Κίνηση φιλοξενουμένων: αναλαμβάνουν τη συνοδεία ομάδων ή μεμονωμένων φιλοξενουμένων κατά τις μετακινήσεις τους στους χώρους εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων (Καλή γνώση της Αγγλικής. Πρωινές και απογευματινές βάρδιες).

  Σε περίπτωση χρήσης Ι.Χ. τα έξοδα κίνησης καλύπτονται από το Φεστιβάλ.

  • Γραμματεία / Επικοινωνία: Υποστήριξη της Γραμματείας σε διάφορες εργασίες. Οργάνωση και διανομή υλικού στους φιλοξενούμενους, τους χώρους του Φεστιβάλ, συνεργαζόμενους φορείς κ.ά. Έλεγχος και ρύθμιση εισόδου του κοινού στη γραμματεία.
  • Εργαστήρια, σεμινάρια, παράλληλες εκδηλώσεις: Υποστήριξη Γραμματείας για την προετοιμασία και διεξαγωγή των τελετών έναρξης και λήξης σε Πύργο και Αμαλιάδα (φροντίδα ταξιθεσίας, εξασφάλιση τήρησης υγειονομικών πρωτοκόλλων κλπ.)

  Οι εθελοντές, εφόσον επιλεγούν, οφείλουν:

  • Να διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης
  • Να παραβρεθούν στις συναντήσεις εθελοντών που πραγματοποιούνται πριν και κατά την διάρκεια του Φεστιβάλ.
  • Να ελέγχουν καθημερινά τα μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου τους και να αποκρίνονται άμεσα, καθώς αυτός θα είναι ο κύριος τρόπος επικοινωνίας με τα αρμόδια τμήματα του Φεστιβάλ.
  • Να γνωρίζουν καλά το πρόγραμμα όλων των δραστηριοτήτων του Φεστιβάλ και τους χώρους διεξαγωγής.

  Επίσης πρέπει να γνωρίζουν και συμφωνούν για τα εξής:

  • Προσφέρουν τις υπηρεσίες τους χωρίς αμοιβή.
  • Υπογράφουν υπεύθυνη δήλωση, συνοδευόμενη από αντίγραφο αστυνομικής ταυτότητας, κατά την οποία προκύπτει ότι η εργασία που παρέχουν είναι εθελοντική και δεν υποκρύπτεται στο συμφωνητικό εξαρτημένης εργασίας.
  • Αποδέχονται το ωράριο και το αντικείμενο απασχόλησης τους, που ορίζεται από το Φεστιβάλ, και εκπληρώνουν τις υποχρεώσεις τους με υπευθυνότητα και συνέπεια.
  • Ενημερώνουν άμεσα το μόνιμο προσωπικό του Φεστιβάλ για οποιοδήποτε πρόβλημα συναντούν κατά την παροχή της εθελοντικής τους απασχόλησης.
  • Σε περίπτωση που θελήσουν να διακόψουν την απασχόλησή τους, οφείλουν να ενημερώσουν το μόνιμο προσωπικό του Φεστιβάλ τουλάχιστον τρεις (3) ημέρες πριν από την αποχώρησή τους.
  • Σε περίπτωση παράβασης/μη τήρησης των κανονισμών εκ μέρους του εθελοντή, το Φεστιβάλ διατηρεί το δικαίωμα διακοπής/λύσης της συνεργασίας.

  Κατάθεση αιτήσεων

  Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 12/11/2021.

  Οι αιτήσεις υποβάλλονται στον σύνδεσμο:

  https://vp.eventival.com/olympiafestival/2021/custom-form/volunteer-registration-form/edit

   

  elGreek