Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ροβήρος Μανθούλης (1929-2022)

Ροβήρος Μανθούλης (1929-2022)

  Η οικογένεια του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας νοιώθει βαθιά θλίψη για την απώλεια του αγαπημένου μας Ροβήρου Μανθούλη που έφυγε για το μεγάλο ταξίδι στις 21 Απριλίου του 2022.  
  Για εμάς όλους, εκτός από μεγάλο κεφάλαιο του ελληνικού κινηματογράφου, ήταν ένας μεγάλος δάσκαλος, συνεργάτης πολύτιμος αλλά πάνω απ΄ όλα φίλος αγαπητός.
  Μαχητικός, ασυμβίβαστος  και αποφασιστικός, στάθηκε δίπλα μας σε όλες τις μεγάλες μάχες που έδωσε το Φεστιβάλ για την επιβίωσή του. Η αγάπη του για τους νέους ανθρώπους ήταν απέραντη.

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας είχε την τιμή να παρουσιάσει το 2006 το μεγαλύτερο μέρος του άγνωστου μέχρι τότε στην Ελλάδα κινηματογραφικού του έργου, με αφιερώματα σε Αθήνα και Πύργο, την έκδοση της πρώτης μονογραφίας «Ροβήρος Μανθούλης, Μια ζωή ταινίες» αλλά και να παρουσιάσει το 2021 το μεγάλο διαδικτυακό αφιέρωμα «Μια Τρίτη Ματιά» με ταινίες του, φωτογραφίες και ανέκδοτα ντοκουμέντα.

  Όλο αυτό το έργο είναι η μεγάλη παρακαταθήκη του Ροβήρου Μανθούλη που υποσχόμαστε να το  διατηρήσουμε ζωντανό για τις γενιές που έρχονται.Σε μια πρώτη εκδήλωση τιμής προς τον αγαπημένο μας Ροβήρο Μανθούλη ανοίγουμε πάλι με ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ το διαδικτυακό αφιέρωμα «Μια Τρίτη Ματιά»

  elGreek