Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Σινεμά εναντίον Covid

Σινεμά εναντίον Covid

  Ολοκληρώθηκε με επιτυχία ο φετινός κύκλος των openair προβολών του Φεστιβάλ Κινηματογράφου στα χωριά της Ηλείας

  Με τη συνεργασία και την ενεργό συμμετοχή περισσότερων από 30 τοπικών φορέων (Κοινοτήτων, πολιτιστικών συλλόγων, ομάδων ενεργών πολιτών κ.ά.) και με την σχολαστική τήρηση του πρωτοκόλλου ασφαλείας για την αντιμετώπιση του Covid-19, ολοκληρώθηκε στην Ηλεία το φετινό πρόγραμμα των θερινών προβολών του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

  Οι προβολές πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο των προγραμμάτων «Σινεμά στις πλατείες» (18), «Έναν μύθο θα σας πω» (2) και «Όλοι στο κάδρο» (6), τις παρακολούθησαν δωρεάν εκατοντάδες θεατές –στην πλειοψηφία τους παιδιά– και έγιναν στις πόλεις και τα χωριά: Άγιος Γεώργιος, Αρήνη, Αρτέμιδα, Βαρβάσαινα, Βουλιαγμενη, Βρίνα, Βυτινέικα, Διάσελλα, Ελαιώνας, Επιτάλιο, Ζαχάρω, Καλλιθέα, Καρδαμάς, Κατσαρού, Λαστέικα, Μέλισσα, Μηλέα, Νέα Φιγαλεία, Ξηροχώρι, Πλατιάνα, Πύργος, Ροβιάτα, Σαμικό, Στρέφι, Σχίνοι και Ώλενα. Άλλες πέντε προβολές που είχαν προγραμματιστεί σε Ανδρίτσαινα, Πύργο, Σέκουλα, Κουζούλι και Σαβάλια, ματαιώθηκαν είτε λόγω κακών καιρικών συνθηκών είτε γιατί θεωρήθηκε ότι δεν ήταν εφικτή η λήψη των απαραίτητων μέτρων προστασίας κατά του κορονοϊού. Σημειώνεται ότι με τις καλοκαιρινές δράσεις του, το Φεστιβάλ Κινηματογράφου έχει επισκεφθεί μέχρι σήμερα 83 χωριά στο νομό Ηλείας στο πλαίσιο της πολιτικής του να συναντά νέο κοινό, που συχνά δεν έχει ικανοποιητική πρόσβαση στο πολιτιστικό προϊόν, και να του προσφέρει ποιοτικό θέαμα και ψυχαγωγία.

  Αν και τα προηγούμενα χρόνια οι προβολές γίνονταν συνήθως στις πλατείες των χωριών, φέτος και προκειμένου να είναι δυνατή η εφαρμογή των υγειονομικών μέτρων πραγματοποιήθηκαν σε ελεγχόμενους χώρους – κυρίως στα προαύλια των σχολείων. Είναι χαρακτηριστική η σοβαρότητα και η υπευθυνότητα με την οποία τα μέλη των τοπικών φορέων (πρόεδροι κοινοτήτων, συλλόγων κ.ά.) οργάνωσαν τις εκδηλώσεις αυτές, συνδυάζοντας αφ’ ενός την ψυχαγωγία των πολιτών και ιδίως των παιδιών και αφ’ ετέρου την τήρηση του ειδικού πρωτοκόλλου κατά του κορονοϊού με τρόπο που να μην προκληθεί το παραμικρό πρόβλημα.

  Το Φεστιβάλ Κινηματογράφου ευχαριστεί τους προέδρους και τα μέλη των κοινοτήτων Βουλιαγμένης, Διασέλλων, Ζαχάρως, Καρδαμά, Μέλισσας, Μηλέας, Ξηροχωρίου, Πλατιάνας, Πύργου και Στρεφίου, των πολιτιστικών συλλόγων Αγίου Γεωργίου, Αρήνης, Αρτέμιδας, Βρίνας, Βυτινεϊκων, Ελαιώνα, Επιταλίου, Καλλιθεατών, Κατσαρού, Λασταιίκων, Ροβιάτας, Σαμικού, Σέκουλα, Στρεφίου και Ωλένης, των συλλόγων γυναικών Σαβαλίων και Σχίνων, του συλλόγου γονέων δημ. σχολείου Βαρβάσαινας, των συλλόγων νέων Ανδρίτσαινας και Νέας Φιγαλείας καθώς και τους ενεργούς πολίτες από τον Πύργο, τη Βουλιαγμένη και τη Μηλέα για την ουσιαστική προσφορά τους στην επιτυχία των εκδηλώσεων.

  elGreek