Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Σινεμά στις πλατείες 2022

Σινεμά στις πλατείες 2022

  Ένα από τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους είναι ότι κάθε χρόνο, κατά την 25ετή λειτουργία του από το 1997 μέχρι σήμερα, ενσωματώνει νέες δράσεις προκειμένου να καλύψει τις ολοένα αυξανόμενες ανάγκες του κοινού του.

  Το 2014, κι ενώ η οικονομική κρίση βρισκόταν στο απόγειό της, εγκαινίασε το πρόγραμμα «Σινεμά στις πλατείες» ώστε να δώσει τη δυνατότητα στα παιδιά απομακρυσμένων περιοχών και στις οικογένειές τους να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ στη μεγάλη οθόνη ποιοτικές και συχνά πολυβραβευμένες ταινίες. Ταινίες από την Παιδική και Νεανική Ταινιοθήκη του «Νεανικού Πλάνου», που τοποθετούν στο επίκεντρό τους την παιδική και νεανική ηλικία και πραγματεύονται θέματα που απασχολούν όχι μόνο τα παιδιά και τους νέους αλλά και το ευρύτερο σύνολο της κοινωνίας. Ταυτόχρονα το Φεστιβάλ με το πρόγραμμα αυτό αποτίει φόρο τιμής στους πλανόδιους κινηματογραφιστές που μέχρι και τη δεκαετία του 1970 περιόδευαν τα καλοκαίρια στην ελληνική ύπαιθρο, ψυχαγωγώντας τους κατοίκους της με ταινίες της εποχής.

  Στα οκτώ χρόνια από την έναρξη του προγράμματος, το Φεστιβάλ επισκέφθηκε 88 πόλεις και χωριά της Ηλείας, όπου πραγματοποίησε συνολικά 215 προβολές. Η συνεχής ανταπόκριση των κατοίκων και των τοπικών φορέων (κοινοτήτων, συλλόγων κ.ά.), σε συνεργασία με τους οποίους πραγματοποιούνται οι προβολές, κρατά ζωντανό για ένατη χρονιά το πρόγραμμα αυτό, το οποίο φέτος διαθέτει 13 ξένες ταινίες μυθοπλασίας με ελληνικούς υπότιτλους, 7 ελληνικές ταινίες μυθοπλασίας και 3 ξένες ταινίες κινουμένου σχεδίου.

  Σας καλούμε να τις απολαύσετε!

  Εάν εκπροσωπείτε κάποιον φορέα ή ομάδα πολιτών και επιθυμείτε να λάβετε μέρος στο πρόγραμμα, παρακαλούμε συμπληρώστε τα στοιχεία σας στη φόρμα που βρίσκεται εδώ:

  Παρακαλούμε σημειώστε ότι η οριστικοποίηση της ημερομηνίας προβολής θα γίνει κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας που θα έχουμε μαζί σας. Αυτό συμβαίνει επειδή είναι απαραίτητο να ελέγχουμε τη διαθεσιμότητα του τεχνικού προσωπικού και του εξοπλισμού μας.

  ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ: 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2022

  elGreek