Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Young Audience Summit 2022

Young Audience Summit 2022

  Η Ευρωπαϊκή Ακαδημία Κινηματογράφου προσκαλεί νέους 12-19 ετών απ’ όλη την Ευρώπη να συμμετάσχουν στη φετινή Διάσκεψη Νεανικού Κοινού, που θα πραγματοποιηθεί στις 19 Ιουνίου 2022, μεταξύ 11:00-16:30 ώρα Ελλάδας. Η εκδήλωση θα είναι υβριδική: η φυσική συνάντηση θα γίνει στο Βερολίνο, αλλά θα συμμετάσχουν διαδικτυακά και 80 νέοι και νέες απ’ όλη την Ευρώπη.

  Η συνάντηση θα διερευνήσει τις αναπαραστάσεις στον κινηματογράφο και πώς ο Ευρωπαϊκός κινηματογράφος αντανακλά και αναπαριστά τους νέους, διαμορφώνει την ταυτότητα και την αίσθηση ενός Ευρωπαϊκού πολιτισμού. Στη συνάντηση θα προβληθούν ταινίες μικρού μήκους που θ’ αποτελέσουν έναυσμα της συζήτησης. Οι φετινές θεματικές της συζήτησης, που επιλέχθηκαν από το Νεανικό Συμβούλιο της Ακαδημίας είναι:

  • Μίντια για παιδιά
  • Ρατσισμός και ανείπωτες ιστορίες
  • Έμφυλες αναπαραστάσεις

  Θα προβληθούν οι ταινίες:

  • “The Long Goodbye”, του Aneil Karia (Όσκαρ καλύτερης μικρού μήκους ταινίας) και θα κάνει την εισαγωγή στην ενότητα “Ρατσισμός και ανείπωτες ιστορίες”.
  • “Meryem”, του Reber Dosky, ντοκιμαντέρ για για μια νεαρή αξιωματικό των κουρδικών δυνάμεων στη Βόρεια Συρία (Κομπάνι) ως εισαγωγή στην ενότητα “Έμφυλες αναπαραστάσεις”.

  Αν είσαι 12-19 ετών, μπορείς να δηλώσεις συμμετοχή στο https://www.europeanfilmclub.org/registration ως τις 12 Ιουνίου.

  elGreek