Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τα βραβεία του 5ου Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

Τα βραβεία του 5ου Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab

  To 5o Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab ολοκληρώθηκε με τη δημόσια παρουσίασή του στον κινηματογράφο Ορφέας του Πύργου την Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου. Οι κριτικές επιτροπές της ΕΡΤ και του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου παρακολούθησαν τις παρουσιάσεις στην κατάμεστη αίθουσα, προκειμένου να αποφασίσουν σε ποιους θα αποδίδονταν τα χρηματικά βραβεία 3.000 Ευρώ έκαστο που έχουν αθλοθετήσει οι δύο φορείς.

  Η κριτική επιτροπή της ΕΡΤ (Δήμητρα Ακριώτου, Μένος Δελιοτζάκης, Ηλίας Δημητρίου) βράβευσε το σχέδιο “Good Friday” της Λουκίας Τζωρτζοπούλου: Μεγάλη Εβδομάδα του 1944 στην ελληνική επαρχία: η μικρή Αναστασία έχει βάλει σκοπό να προσφέρει ένα από τα λουλούδια που μάζεψε για να στολίσει τον Επιτάφιο σε έναν φυλακισμένο αντιστασιακό. 

  Το σκεπτικό της επιτροπής: “”Μια εξαιρετική παρουσίαση αγκαλιάζει ένα ολοκληρωμένο και πρωτότυπο σενάριο. Η ιστορία διαπερνά την πρόσφατη ελληνική ιστορία, τα εκκλησιαστικά έθιμα, τη ναζιστική θηριωδία και την αντίσταση μέσα από την αθωότητα ενός μικρού κοριτσιού και μάλιστα σε ένα υψηλής αισθητικής animated περιβάλλον.”

  Η κριτική επιτροπή του ΕΚΚ (Γιώργος Αγγελόπουλος, Αθηνά Καλκοπούλου, Θεοδώρα Μαλλιαρού) βράβευσε το σχέδιο “Χιλή Καναδάς” του Ευάγγελου Βροχίδη: Ένα εσωστρεφές αγόρι, λάτρης της γεωγραφίας, ξεκινά από την Χιλή το πρώτο του ταξίδι, με οδηγό του έναν παλιό χάρτη γεμάτο σημειώσεις της μητέρας του που πέθανε ενώ τον γεννούσε.

  Το σκεπτικό της επιτροπής: “Φέτος, η κριτική επιτροπή του Ελληνικού Κέντρου Κινηματογράφου, αποφάσισε να βραβεύσει το σχέδιο μιας ταινίας που αναδεικνύει την προσπάθεια ενός μικρού αγοριού να γνωρίσει τον κόσμο μέσα από τα μάτια της μητέρας του. Μια διαδρομή εμπειριών, συναισθημάτων και ανακαλύψεων σε ένα αντισυμβατικό road movie για παιδιά. Το βραβείο απονέμεται στο Χιλή- Καναδάς του Ευάγγελου Βροχίδη.”

   Οι δύο προτάσεις που βραβεύτηκαν θα ενισχυθούν επιπλέον με τεχνικές υπηρεσίες στην τελική φάση υλοποίησης των ταινιών. Η εταιρεία Authorwave προσφέρει, δωρεάν, υπηρεσίες Post-Production (Color Grading, DCP Mastering, Deliverables). Η εταιρεία SteFilm προσφέρει Color Correction, μίξη ήχου stereo, DCP Mastering. Η εταιρεία Massive Productions προσφέρει μίξη ήχου 5.1 σε μία ταινία. Το Νεανικό Πλάνο θα συνδράμει τους δημιουργούς στη διαμόρφωση των φακέλων τους και θα προσφέρει επίσης μεταφραστικές υπηρεσίες σε όλα τα στάδια μέχρι και την υλοποίηση των ταινιών.

  Στην παρουσίαση συμμετείχαν επίσης τα εξής σχέδια:

  • Η Μηχανή της Εξαπάτησης (Στέλιος Κουπετώρης)
  • Backflip (Αμέρισσα Μπάστα)
  • KU (Ζακ Σιμχά)
  • Ένα αληθινά μαγικό δάσος (Νίκη Λαμπροπούλου)
  • Τζίτζιλι Μίτζιλι (Έλλη Φωτίου)
  • Αυτό που έχασε ο μπαμπάς (Αφροδίτη Κατερινοπούλου)
  • Γιατί, γιατί, γιατί; (Ειρήνη Βιανέλλη)
  • Το Μαγικό Κουτί του Πέτρου (Άρτεμις Παττακού)

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας ευχαριστεί τους συμμετέχοντες και τους ενθαρρύνει να συνεχίσουν να γράφουν σενάρια για ταινίες που ανήκουν στο είδος του “κινηματογράφου για παιδιά και νέους”, ενός είδους με κομβικό ρόλο για το σήμερα και το αύριο της αγαπημένης μας τέχνης, του κινηματογράφου.

  Το 5ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab πραγματοποιήθηκε με τη συνεργασία του Γραφείου Δημιουργική Ευρώπη MEDIA Ελλάδας.

  Εκπαιδεύτριες: Λίνα Γιαννοπούλου, Αγάθη Δαρλάση, Τζωρτζίνα Κακουδάκη

  elGreek