Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » A trip around Europe: Βιωματικό εργαστήριο

A trip around Europe: Βιωματικό εργαστήριο

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους έχει τη χαρά να σας ενημερώσει ότι προσφέρει δωρεάν για μαθητές και μαθήτριες δημοτικών σχολείων και γυμνασίων της περιφερειακής ενότητας Ηλείας μια βιωματική εμπειρία στα ειδικά effects του κινηματογράφου.

  Η εγκατάσταση δημιουργήθηκε από το Ευρωπαϊκό Δίκτυο Φεστιβάλ Παιδικού Κινηματογράφου στο οποίο συμμετείχε το Φεστιβάλ Ολυμπίας με άλλα πέντε ευρωπαϊκά φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου (Cinekid – Ολλανδία, JEF – Βέλγιο, Kids Kino – Πολωνία, Schlingel – Γερμανία και Zlín – Τσεχία), με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Creative Europe MEDIA.

  Σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, εξοπλισμένο με κάμερες, φώτα, αισθητήρες κίνησης και ειδικό background δημιουργίας εφέ (green screen), τα παιδιά συμμετέχουν από τη θέση του πρωταγωνιστή σε έξι θεαματικές σκηνές από ισάριθμες ευρωπαϊκές ταινίες: μεταφέρονται στην εποχή των δεινοσαύρων, οδηγούν αυτοκίνητο, σκαρφαλώνουν σε απόκρημνες πλαγιές, πετούν στους αιθέρες με τη βοήθεια ενός περιστεριού και προσγειώνονται σε έναν μαγικό λαβύρινθο!

  Το εργαστήριο θα λειτουργήσει πρωινές ώρες στον Κοινωνικό Πολυχώρο “Δεξαμενή” στον Πύργο Ηλείας από 1 έως 17 Μαρτίου 2023. Η διάρκειά του είναι 60’ για κάθε σχολικό τμήμα περίπου 20 παιδιών.

  Για να δηλώσετε συμμετοχή, παρακαλούμε να επικοινωνήσετε με τον υπεύθυνο του προγράμματος Σταύρο Ρομποτή: robotis@olympiafestival.gr , τηλ. 2621026890.

  elGreek