Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Πρόσκληση ενδιαφέροντος εκπαιδευτών

Πρόσκληση ενδιαφέροντος εκπαιδευτών

    Το 26ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους και η 23η Camera Zizanio – Ευρωπαϊκή Συνάντηση Νεανικής Οπτικοακουστικής Δημιουργίας πλησιάζουν (2-09.12.2023). Εδώ και 25 χρόνια, το Φεστιβάλ δεν ασχολείται μονάχα με την προβολή καλών κινηματογραφικών ταινιών: ταυτόχρονα εργάζεται συστηματικά στο πεδίο της κινηματογραφικής εκπαίδευσης, δίνοντας χώρο για την ανάπτυξη εκπαιδευτικών μεθοδολογιών στο πεδίο αυτό, αλλά και φιλοξενεί πληθώρα άλλων καλλιτεχνικών-εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που απευθύνονται στα παιδιά της περιφερειακής ενότητας Ηλείας και της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας γενικότερα, αλλά και στους εκπαιδευτικούς όλης της χώρας.

    Μέσα στα χρόνια, πολλοί φίλοι του Φεστιβάλ πέρασαν για μικρότερα ή μεγαλύτερα διαστήματα από την ομάδα των εκπαιδευτών του, ενώ και σήμερα το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ αποτελείται τόσο από καθιερωμένα εργαστήρια που υλοποιούνται με επιτυχία και διαρκώς αναβαθμιζόμενα επί πολλά χρόνια, όσο και από νεότερες προσεγγίσεις.

    Σ’ αυτό το πλαίσιο, δημοσιεύουμε και φέτος την πρόσκληση ενδιαφέροντος για εκπαιδευτικές δραστηριότητες κατά την κεντρική διοργάνωση του Δεκεμβρίου. Ενθαρρύνουμε τους ενδιαφερόμενους και τις ενδιαφερόμενες να συμμετάσχουν ως εκπαιδευτές στο φεστιβάλ (κινηματογραφιστές, ειδικούς στην κινηματογραφική εκπαίδευση, εκπαιδευτικούς, άλλους καλλιτέχνες κλπ.) να κοινοποιήσουν αυτή την ανοιχτή πρόσκληση και στον κύκλο τους. Η προθεσμία υποβολής προτάσεων εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων για παιδιά και νέους ή/και για ενήλικες στον τομέα της κινηματογραφικής εκπαίδευσης και όχι μόνο είναι η Παρασκευή 31 Μαρτίου 2023. Οι προτάσεις υποβάλλονται συμπληρώνοντας την παρακάτω φόρμα και αξιολογούνται στη συνέχεια απ’ τη διεύθυνση του Φεστιβάλ.

    elGreek