Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Συμμετοχή στις Κριτικές Επιτροπές του Giffoni Film Festival 2023

Συμμετοχή στις Κριτικές Επιτροπές του Giffoni Film Festival 2023

  Το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους προσκαλεί νέους και νέες ηλικίας 13-18 ετών, από την Ηλεία, να συμμετέχουν στην κριτική επιτροπή του Giffoni Experience.

  Το Giffoni Experience είναι ένα από τα πολυπληθέστερα διεθνή φεστιβάλ κινηματογράφου για παιδιά. Γίνεται στο Giffoni Valle Piana της Ιταλίας, το οποίο κάθε καλοκαίρι υποδέχεται παιδιά και νέους απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος είναι η 53η έκδοσή του και θα πραγματοποιηθεί από 20 έως 29 Ιουλίου 2023.

  Το Φεστιβάλ Ολυμπίας θα ταξιδέψει και πάλι στην Ιταλία φέτος το καλοκαίρι και θα επισκεφθεί το Giffoni, συνεχίζοντας αυτή τη συνεργασία που μετρά φέτος έξι χρόνια.

  Αυτή την φορά θα έχουμε μαζί μας δύο (2) νέους/νέες, ηλικίας 13 έως 18 ετών, οι οποίοι/ες θα συμμετέχουν στις Κριτικές Επιτροπές του Φεστιβάλ.

  Πιο συγκεκριμένα, αναζητούμε:
  Generator +16 | γεννημένος/η μεταξύ 01/08/2005-30/04/2007
  Generator +13 | γεννημένος/η μεταξύ 01/05/2007 και 30/04/2010

  Τι χρειάζεται να έχεις

  • Καταρχάς, να είσαι διαθέσιμος/η από 19-30 Ιουλίου 2023.
  • Να σου αρέσει το σινεμά.
  • Να γνωρίζεις καλά αγγλικά. Αν μιλάς και ιταλικά ακόμα καλύτερα, δεν είναι όμως υποχρεωτικό.
  • Να είσαι κοινωνικός και ευπροσάρμοστος, φιλικός και ευέλικτος. Να σου αρέσει να γνωρίζεις νέους ανθρώπους, να νιώθεις άνετα να ζήσεις σε ένα ξένο περιβάλλον.
  • Να έχεις την δυνατότητα να καλύψεις τα έξοδα μετακίνησης σου (αεροπορικό εισιτήριο, μετακίνηση Πύργος-Αθήνα-Πύργος) καθώς και κάποιο ποσό προκειμένου να χορτάσεις την μοναδική ιταλική πίτσα και το ξακουστό ιταλικό παγωτό!

  Η αποστολή σου

  Ως μέλος της Κριτική Επιτροπής θα πρέπει να παρακολουθήσεις όλες τις ταινίες του διαγωνιστικού προγράμματος, αλλά και να συμμετέχεις στα Q&As με τους εκπροσώπους των διαγωνιζόμενων ταινιών (σκηνοθέτες, ηθοποιούς κλπ), καθώς και σε συναντήσεις με διεθνείς αστέρες του κινηματογράφου.

  Επιπλέον, θα έχεις την ευκαιρία να παρακολουθήσεις πρεμιέρες ταινιών, συναυλίες, θέατρο δρόμου, πάρτυ και πολλά events που θα γεμίσουν τη μέρα σου ασχολίες και θα σε κρατούν έξω μέχρι τα μεσάνυχτα.

  Στο ταξίδι αυτό θα φιλοξενηθείς από κάποια ιταλική οικογένεια στο Giffoni ή το Salerno, της οποίας τα παιδιά συμμετέχουν στην ίδια Κριτική Επιτροπή με την δική σου.

  Το Giffoni Valle Piana πολύ κοντά στο Σαλέρνο και τη Νάπολη, στην Περιφέρεια της Καμπανίας. Βρίσκεται επίσης πολύ κοντά στην ακτή Αμάλφι και τα κοσμοπολίτικα νησιά Κάπρι και Ίσκια, αλλά και στα ιστορικής σημασίας Πομπηία και Πέστουμ (Paestum).

  Αν θέλεις να συμμετέχεις στη διαδικασία, και εφόσον εξασφαλίσεις τη σύμφωνη γνώμη των γονιών σου, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να συμπληρώσεις την αίτηση συμμετοχής πατώντας το κουμπί που ακολουθεί
  έως την Τρίτη 28 Μαρτίου 2023.

  Για την συμμετοχή, θα ληφθεί υπόψη η σειρά προτεραιότητας. Για οποιαδήποτε απορία, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στο email: spyropoulou@olympiafestival.gr

  Περισσότερα για το Giffoni Experience μπορείτε να δείτε εδώ: https://www.giffonifilmfestival.it/en

  elGreek