Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Πετούσαν στα σύννεφα, πατώντας …στη Γη!

Πετούσαν στα σύννεφα, πατώντας …στη Γη!

  Φανταστικές εμπειρίες με κινηματογραφικά εφέ πρόσφερε σε 300 παιδιά από την Ηλεία το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας

  Με τη συμμετοχή 293 παιδιών από δέκα σχολεία του νομού Ηλείας πραγματοποιήθηκαν τα βιωματικά εργαστήρια με κινηματογραφικά εφέ, που οργάνωσε στον Πύργο κατά το πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Ολυμπίας για Παιδιά και Νέους.

  Η ενεργητική συμμετοχή, ο ενθουσιασμός, η φαντασία και η επινοητικότητα ήταν τα χαρακτηριστικά που τα παιδιά προσέδωσαν σ’ αυτήν την καινοτόμο δράση, η οποία ως γνωστόν δημιουργήθηκε από την σύμπραξη του Φεστιβάλ Ολυμπίας με άλλα πέντε ευρωπαϊκά φεστιβάλ παιδικού κινηματογράφου και με τη χρηματοδότηση του προγράμματος Creative Europe MEDIA.

  Το εργαστήριο «A trip around EuropeΜια βιωματική εμπειρία στα κινηματογραφικά εφέ», λαμβάνει χώρα σ’ ένα ειδικά διαμορφωμένο στούντιο, εξοπλισμένο με κάμερες, φώτα, αισθητήρες κίνησης και το ειδικό background (greenscreen) για τη δημιουργία των εφέ. Στο ασφαλές περιβάλλον αυτής της εγκατάστασης, τα παιδιά συμμετέχουν από τη θέση του πρωταγωνιστή σε διάφορες θεαματικές σκηνές που περιλαμβάνονται σε ταινίες του ευρωπαϊκού κινηματογράφου: μεταφέρονται στην εποχή των δεινοσαύρων, οδηγούν αυτοκίνητο, σκαρφαλώνουν σε απόκρημνες πλαγιές, πετούν στους αιθέρες με τη βοήθεια ενός περιστεριού και προσγειώνονται σε έναν μαγικό λαβύρινθο!

  Η εγκατάσταση για τα εργαστήρια που πραγματοποιήθηκαν το πρώτο 20ήμερο του Μαρτίου φιλοξενήθηκε στον κοινωνικό πολυχώρο της Δεξαμενής και τα σχολεία συμμετείχαν δωρεάν μέσω της ανοικτής πρόσκλησης ενδιαφέροντος που είχε δημοσιεύσει το Φεστιβάλ Ολυμπίας στις 6 Φεβρουαρίου. Την εγκατάσταση επισκέφθηκαν διαδοχικά και πήραν μέρος στα εργαστήρια μαθητές και μαθήτριες από τα δημοτικά σχολεία Βάρδας, Κούμανη, Λάλα και 6ο Πύργου, τα γυμνάσια Βάρδας, Επιταλίου, 1ο, 2ο και 4ο Πύργου και το 1ο ΕΠΑΛ Πύργου, ενώ στην επίσκεψη του 6ου Δημοτικού Σχολείου Πύργου συμμετείχαν και παιδιά από την Πορτογαλία που επισκέφθηκαν τον Πύργο στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus.

  elGreek