Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Ετοιμάζεται το “Θηρίο Που Περπατά Σαν Άνθρωπος”

Ετοιμάζεται το “Θηρίο Που Περπατά Σαν Άνθρωπος”

  Η Μαρίνα Σιώτου, η Ζωή Σιγαλού και ο Νίκος Κολιούκος συμμετείχαν με το “Το Θηρίο Που Περπατά Σαν Άνθρωπος” στο 3ο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab το 2020, όπου και έλαβαν το βραβείο της ΕΡΤ, το οποίο συνοδευόταν από χρηματικό έπαθλο 3.000 Ευρώ. Τον Απρίλιο της φετινής χρονιάς, η ταινία έλαβε χρηματοδότηση 30.000 Ευρώ από το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου και σήμερα βρίσκεται σε φάση προπαραγωγής. Την παραγωγή έχει αναλάβει η Open Borders Productions του Αλέξανδρου Τιλιόπουλου και αναμένεται να γυριστεί τον Ιούνιο του 2023.

  H ταινία “Το Θηρίο Που Περπατά Σαν Άνθρωπος” πραγματεύεται την ενηλικίωση, βασισμένη στο μύθο της Καλλιστώς. Τι σημαίνει ενηλικίωση για εσάς και πώς τη συνδέετε με τον συγκεκριμένο μύθο;

  Μαρίνα: Ενηλικίωση για εμένα σημαίνει η υπερνίκηση του φόβου και η εξερεύνηση των προσωπικών ορίων. Συμβαίνει κάθε στιγμή που πραγματοποιείς το άλμα προς το άγνωστο. Τέτοιες στιγμές είναι περισσότερες από μια στη ζωή ενός ανθρώπου. Καλείσαι να περνάς διαρκείς ενηλικιώσεις κάθε μέρα. Ο μύθος της Καλλιστούς, αποτέλεσε το εναρκτήριο ερέθισμα για τη δημιουργία αυτής της ιστορίας. Μας έδωσε έμπνευση για την ονομασία και την δράση των χαρακτήρων μας.

  Νίκος: Για μένα ενηλικίωση είναι μια πράξη μεταμόρφωσης, η οποία μπορεί να συντελεστεί μόνο μέσα από ένα συμβολικό θάνατο, ένα κομμάτι σου πεθαίνει και ένα άλλο αναγεννάται και ισχυροποιείται. Είναι πολύ γοητευτικό ότι πρόκειται για μια ηρωική πράξη που συντελείται σε μια στιγμή λουσμένη στο φόβο. Αναφορικά με το μύθο της Καλλιστούς, το μυθικό στοιχείο και το στοιχείο της μεταμόρφωσης είναι τα θραύσματα που έχουν παραμείνει στον πυρήνα της δίκης μας ιστορίας τόσο στην αφήγηση όσο και στην σκηνοθεσία της.

  Με ποιον τρόπο θα λέγατε ότι το Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab σας βοήθησε στην πορεία προς την υλοποίησης της ταινίας σας;

  Μαρίνα: Και μόνο η επιλογή του σεναρίου στο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab ήταν μια μικρή νίκη για εμάς. Η ιδέα της ταινίας έγινε πιο ξεκάθαρη από το feedback που παίρναμε από συντονιστές και συμμετέχοντες μαζί. Είδαμε καθαρά για τι θέμα θέλουμε να μιλήσουμε. Βοήθησε έκτοτε στην εύρεση παραγωγού. Μαζί με αυτόν βρήκαμε τους φυσικούς χώρους για την κινηματογράφηση της ταινίας και ένα σημαντικό μέρος της χρηματοδότησης.

  Νίκος: Το Pitching Lab της Ολυμπίας  μας ισχυροποίησε σαν ομάδα και μας έδεσε περισσότερο! Σε αυτές τις λίγε μέρες που διήρκησε το εργαστήριο συντονιζόμασταν διαδικτυακά και για πολλές ώρες συζητούσαμε τα θολά σημεία  της ιδέας μας που έρχονταν στην επιφάνεια, ανταλλάζαμε ιδέες, γράφαμε, σβήναμε, σχεδιάζαμε. Στιγμές πόρωσης, δημιουργικής έντασης και γέλιου.

  Ποιες είναι οι προκλήσεις που αντιμετωπίσατε μετά την ολοκλήρωση του Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab; Σε τι φάση βρίσκεται χρηματοδοτικά η παραγωγή της ταινίας; Πότε αναμένετε να κάνετε γυρίσματα;

  Νίκος: Η ταινία βρίσκεται σε προ παραγωγικό στάδιο. Έχει γίνει το κάστινγκ και το location scouting. Αναμένεται η εύρεση χρηματοδοτικού μέρους από κάποιους φορείς ώστε η ταινία να υλοποιηθεί με ασφάλεια για όλους. Τα γυρίσματα αναμένονται μέσα στο 2023. Ανυπομονούμε πολύ!

  Θα λέγατε σε κάποι@ν φίλ@ σας να συμμετάσχει στο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab και γιατί;

  Μαρίνα: Παροτρύνω κάθε φίλ@ που ασχολείται με τον κινηματογράφο να συμμετέχει στο Olympia “Creative Ideas” Pitching Lab γιατί όλη η ομάδα είναι φοβερά βοηθητική και το κλίμα είναι τόσο οικείο, σχεδόν οικογενειακό.

  elGreek