Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » «Το Δεντρόσπιτο με τα Ζωάκια των Δικαιωμάτων»: Εργαστήρι για νηπιαγωγούς και δασκάλους μικρών τάξεων δημοτικού σχολείου

«Το Δεντρόσπιτο με τα Ζωάκια των Δικαιωμάτων»: Εργαστήρι για νηπιαγωγούς και δασκάλους μικρών τάξεων δημοτικού σχολείου

  εργαστήρι για εκπαιδευτικούς στο 26ο Φεστιβάλ Ολυμπίας

  Υπεύθυνος/η εργαστηρίου:

  Γιώργος Μόσχος, Ματούλα Παπαδημητρίου, μέλη της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12)

  Υλοποίηση:

  8 Δεκεμβρίου, 17:00-20:00 στον Πύργο. Απευθύνεται σε νηπιαγωγούς και δασκάλους/ες πρώτων τάξεων του Δημοτικού

  12+1 ζωάκια, 12+1 μικρές ιστορίες και απλά τραγουδάκια για 12+1 δικαιώματα των παιδιών, μαζί με προτάσεις για παιδαγωγικές δραστηριότητες, παιχνίδια και οργάνωση συνελεύσεων στην τάξη. Το νέο παιδαγωγικό υλικό της ΠΡΩΤΑ.12 «Το Δεντρόσπιτο με τα Ζωάκια των Δικαιωμάτων», αποσκοπεί στο να εξοικειώσει με βιωματικό και ευχάριστο τρόπο μαθήτριες και μαθητές προσχολικής και πρώτης σχολικής ηλικίας με τα δικαιώματα του παιδιού, επιχειρώντας να συνδυάσει τη βιωματική κατανόηση της έννοιας των δικαιωμάτων με την προαγωγή της συμμετοχής των παιδιών σε διεργασίες διαλόγου και λήψης αποφάσεων για την κοινότητά τους. Στο βιωματικό εργαστήρι παίζουμε, παρέα με τα ζωάκια, με επιλεγμένα δικαιώματα, κάνουμε συνέλευση, φανταζόμαστε πώς μπορεί να συνδεθεί το «Δεντρόσπιτο» με το μάθημα και άλλες εκπαιδευτικές δράσεις.      

  Σύντομα βιογραφικά συντονιστών:

  Ο Γιώργος Μόσχος σπούδασε νομικά και εγκληματολογία. Είναι εκπαιδευτής ενηλίκων, εμψυχωτής παιδιών και εφήβων και θεατρικών ομάδων. Διατέλεσε 15 χρόνια Συνήγορος του Παιδιού και έχει εργαστεί σε κέντρα νεότητας, αναμορφωτήρια, φυλακές, δομές φιλοξενίας προσφύγων. Είναι ιδρυτικό μέλος της Πρωτοβουλίας για το Άρθρο 12 (ΠΡΩΤΑ.12). 

  Η Ματούλα Παπαδημητρίου σπούδασε επικοινωνία, εκπαίδευση και ανθρώπινα δικαιώματα. Είναι επιμορφώτρια εκπαιδευτικών στα δικαιώματα του παιδιού και τα πολυτροπικά μέσα, και ασχολείται με την αξιοποίηση των οπτικοακουστικών μέσων στην εκπαίδευση. Στον Συνήγορο του Παιδιού οργάνωσε και εμψύχωσε δράσεις με και για παιδιά. 

  Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες για το εργαστήριο εδώ.

  Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

  Η φόρμα αφορά τη συμμετοχή σε εργαστήρια ενηλίκων (γενικού κοινού και εκπαιδευτικών). Καταληκτική ημερομηνία υποβολής: 24 Νοεμβρίου 2023

  elGreek