Skip to content
Home » Χρήστος και Δήμητρα

Χρήστος και Δήμητρα

    Christos and Dimitra

    Ελλάδα / Έγχρωμη / 13′ / 2015

    Ο οκτάχρονος Χρήστος σκοπεύει το βράδυ να δει μαζί με τη συνομήλικη φίλη του, τη Δήμητρα, την παράσταση του έργου «Ρωμαίος και Ιουλιέτα», από έναν περιοδεύοντα θίασο που έχει φτάσει στο χωριό τους. Όμως τα πράγματα δε θα εξελιχθούν τόσο εύκολα για τον Χρήστο, που θα κληθεί να ξεπεράσει εμπόδια και να πάρει γενναίες αποφάσεις. Μια ταινία για την τέχνη, τον έρωτα, τη μαγεία και το όνειρο.

    Amerissa Basta

    Έχει σπουδάσει Πολιτιστική Διαχείριση και Επικοινωνία, Μέσα και Πολιτισμό στο Πάντειο Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στο παρελθόν σε έντυπα Μ.Μ.Ε στον τομέα της διαφήμισης και σήμερα εργάζεται στο τμήμα επικοινωνίας γνωστού Εκδοτικού Οίκου.


    Cast & Crew

    • direction: Amerissa Basta
    • Screenplay: Amerissa Basta, Dimitris Nakos
    • Cinematography: Yannis Fotou
    • Editing: Saifedine Salim, Dimitris Nakos
    • music: Nikos Kypourgos, Lena Chatzigrigoriou
    • Sound Design: George Ramantanis
    • Film Cast: Konstantinos Palikaras, Kostas Koronaios, Dimitris Gennimatas, Anastasis Kolovos, Alexandra Aidinis, Renissa Zogou, Athanasia Kousoula
    • producer:: Aggelos Argyroulisvá

    filmography

    • Christos and Dimitra (2015)
    • Eviva (2014)
    • Jesus stopped at Gyzi (2013)
    • Stella and me (2012)
    • Unit (2010)
    en_USEnglish