Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Home » CineLike Lab – Εργαστήριο κινηματογράφου μικτής τεχνικής

CineLike Lab – Εργαστήριο κινηματογράφου μικτής τεχνικής

  Εκπαιδευτής:

  Ηλίας Φλωράκης

  Συμμετοχή:

  20 άτομα, απευθύνεται σε παιδιά ηλικιών 12+

  Υλοποίηση:

  4-8/12/2023, 11:00-14:00

  Στο CineLike Lab, τα παιδιά θα γνωρίσουν τον κινηματογράφο, κυρίως πίσω από την κάμερα. Δημιουργούν ήρωες/ίδες από αντικείμενα, σκίτσα ή συμμαθητές/τριές τους, σκηνοθετούν και ολοκληρώνουν μικρές ταινίες. Μαθαίνουν πώς από τις διάσπαρτες ιδέες μπορούν να χτίσουν μια ιστορία, αλλά και τρόπους να ολοκληρώσουν και να «ζωντανέψουν» τις ιστορίες που έχουν στο μυαλό τους. Αρχίζουν και εμβαθύνουν στην ιστορία, μαθαίνοντας για το σενάριο και την αφήγηση. Αφού ολοκληρωθεί το σενάριο, τα παιδιά μπαίνουν σε διαδικασία παραγωγής και γυρισμάτων, μαθαίνουν βασικές αρχές σκηνοθεσίας και τεχνικές κινηματογράφησης. 

  Ανάλογα με τις ανάγκες του σεναρίου, τα παιδιά μαθαίνουν να χρησιμοποιούν τον απαραίτητο εξοπλισμό (κάμερες, καταγραφείς ήχου κ.ά.) καθώς και τεχνικές (stop motion animation, live action, green screen κλπ.) για να οπτικοποιήσουν την ιστορία τους. Σε όλη τη διάρκεια του εργαστηρίου, μαθαίνουμε να δουλεύουμε ομαδικά και να αξιοποιούμε τις ικανότητές και τις ιδιαιτερότητές που έχει κάθε άτομο. Συνήθως, οι ταινίες που δημιουργούνται, είναι επενδυμένες με μουσική που έχουν γράψει και ηχογραφήσει τα παιδιά.

  Δείτε την ταινία που προέκυψε από το εργαστήριο του περσινού Φεστιβάλ:

  Συμπληρώστε τη φόρμα συμμετοχής

  Η φόρμα αφορά τις συμμετοχές σε ανεξάρτητα εργαστήρια και κριτικές επιτροπές σε Πύργο και Αμαλιάδα. Καταληκτική ημερομηνία υποβολής δηλώσεων: 10 Νοεμβρίου 2023

  en_USEnglish