Μεταπηδήστε στο περιεχόμενο
Αρχική » Τοπική Ιστορία – Ταινίες Εργαστηρίων

Τοπική Ιστορία – Ταινίες Εργαστηρίων

  Οι μικρού μήκους μαθητικές ταινίες που είναι διαθέσιμες σε αυτή την ενότητα έχουν προκύψει μέσα από κινηματογραφικά εργαστήρια του Φεστιβάλ Ολυμπίας και του Νεανικού Πλάνου, με θεματικό άξονα την κινηματογραφική καταγραφή και διατήρηση προφορικών μαρτυριών για την τοπική ιστορία της περιοχής της Ηλείας.

  Ομάδες μαθητών/τριών από σχολεία σε πόλεις και χωριά της Ηλείας, αφού επέλεξαν ένα θέμα τοπικής ιστορίας και έκαναν την έρευνά τους με την υποστήριξη επιμορφωμένων εκπαιδευτικών του σχολείου τους, έλαβαν μέρος σε πενθήμερα ή δεκαήμερα κινηματογραφικά εργαστήρια ντοκιμαντέρ υπό την καθοδήγηση επαγγελματιών κινηματογραφιστών του Φεστιβάλ Ολυμπίας, και δημιούργησαν τις μικρού μήκους ταινίες.


  Το έγραψε η “ΠΑΤΡΙΣ”

  Παρακολουθήστε το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους των μαθητών/τριών του 3ου Λυκείου Πύργου, το οποίο προέκυψε μέσα από τα κινηματογραφικά εργαστήρια της 26ης διοργάνωσης του Φεστιβάλ Ολυμπίας (Νοέμβριος-Δεκέμβριος 2023).

  Υπεύθυνος εργαστηρίου, μοντάζ: Νίκος Αναγνωστόπουλος

  Υπεύθυνη εκπαιδευτικός σχολείου: Ρεβέκκα Κρεστενίτη

  Διευθύντρια σχολείου: Ιουλία Χάρμπαλη

  Μουσική: Γιώργος Αναγνωστόπουλος

  Έλαβαν μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες (με αλφαβητική σειρά): Βασιλική Βασιλοπούλου, Νίκος Βιλά, Μαρία Πετροπούλου, Μιχάλης Παρασκευόπουλος, Ελένη Πόθου, Γιώργος Καραμπάσης.

  Ευχαριστούμε θερμά για τη συμμετοχή τους με τις συνεντεύξεις που μας παραχώρησαν ευγενικά: Έλενα Αχειμάστου, Λεωνίδα Βαρουξή, Βύρωνα Δάβο, Παναγιώτη Δημάκη, Νώντα Διαμαντόπουλο, Γεώργιο Ζωγόπουλο, Χρήστο Καλαματιανό, Χρήστο Κωνσταντόπουλο, Γιάννη Νικολόπουλο, Θέμη Μαντά, Παναγιώτη Τζίμη.

  Ευχαριστούμε θερμά την εφημερίδα “ΠΑΤΡΙΣ” και τη Νίκη Κατσιάπη, για τη συμβολή στην ιστορική έρευνα, με την παραχώρηση άρθρων, φωτογραφιών και αρχειακού υλικού, καθώς και τη φιλοξενία και τη συνεργασία.


  Ταινίες εργαστηρίων της εκπαιδευτικής δράσης “Ο μαύρος χρυσός της Ηλείας”.

  Η δράση στόχευε στην κινηματογραφική καταγραφή της προφορικής ιστορίας της σταφίδας.


  Ταινίες εργαστηρίων της εκπαιδευτικής δράσης “Έναν μύθο θα σας πω”

  Η δράση στόχευε στη διατήρηση της πολιτιστικής παράδοσης και ειδικότερα στη διατήρηση των τοπικών στοιχείων της περιοχής της Ηλείας, όπως τα έθιμα, η λαογραφία, η ιστορία, τα τοπικά προϊόντα και τα παραδοσιακά επαγγέλματα. 

  elGreek